Tal ordentligt

Her til morgen havde Nuka og jeg endnu en af vores samtaler, en klassisk ”walk and talk” inden solen stod op… Nuka er ikke vred på mig, men han undrer sig over, jeg ikke har lært noget af vores snak om inkongruens mellem tungemål…

Som Nuka så rigtigt antyder: ”Det er ok at lave fejl, men det er på grænsen til stupiditet at blive ved med at lave den samme fejl igen og igen…”

Det er ikke, fordi jeg fortsat siger ”tygger,” når jeg går ind og læser… Denne gang handler det om, jeg brugte begrebet ”prostituere” i en dialog omhandlende det at sælge sin tid til et arbejde, man inderst inde ikke har lyst til at udføre… Jeg brugte ”at prostituere” i forhold til betydningen af at give mere, end man egentlig har lyst til, for at opnå en økonomisk fordel…

Det er vigtigt for mig at pointere, at det fra mit perspektiv ikke gør en til et dårligt menneske, at man går på arbejde hver dag, uden nødvendigvis at elske det man laver… Hvilket jeg også gjorde klart for Nuka… Jeg tænker, mange går på arbejde uden nødvendigvis at kunne lide deres arbejde, og det er helt ok… Men hvis man ”sælger sin tid” til et arbejde og efterfølgende undlader at levere den ”ydelse,” arbejdsbeskrivelsen siger man skal, så er vi, som jeg ser det, ude på et sidespor… uanset om man kan lide sit arbejde eller ej… 

Men Nuka har selvfølgelig ret, igen! Jeg burde have brugt et begreb, der kunne være med til at bygge bro over den ”kløft af uvidenhed,” der er mellem alle os mennesker, en bro der kunne krydses i begge retninger, fremfor et begreb der var med til at gøre forståelsesafstanden større…

Nuka har bedt mig, for at undgå misforståelser igen, at præcisere følgende… ”Kløft af uvidenhed” bruges i denne sammenhæng – fordi hvis jeg var dig, med det liv du har levet, og det du har med i din bagage, så ville jeg handle på nøjagtig samme måde, som du gør (fordi så ville jeg være dig) og det samme gælder den modsatte vej – Så ville du også sige ”prostituere” (fordi du ville være mig)… Altså indtil du fik en hund som Nuka, der kunne hjælpe dig med uendelige spørgsmål og undren, der tvinger dig til at tænke… Men jeg er ikke dig, og du er ikke mig, af den grund bør vi forsøge at mødes på midten… og til det skal vi bruge vores oprigtige nysgerrighed på hinanden og en respektfuld kommunikation…

Jeg skal nok øve mig Nuka!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait